Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Forsøksordning med orale helsetjenester organisert i tverrfaglig miljø i sykehus

| Oppdatert 24. mars 2017
Foto: St. Olavs Hospital

Foto: St. Olavs Hospital Geir Otto Johansen ©Foto: St. Olavs Hospital

St. Olavs hospital i Trondheim og Universitetssykehuset Nord-Norge har fått i oppdrag av HOD å prøve ut en ordning med tannhelsetjenester organisert i tverrfaglig miljø i sykehus. Oppdraget er gitt som oppfølging av St.mld. nr. 35 (2006-2007).

Denne artikkelen er over 7 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Foto: St. Olavs Hospital.

Her fremgår det at tannhelsetjenester for innlagte pasienter på sykehus er mangelfull, og at det er stort behov for kunnskapsoppbygging når det gjelder slike tjenester.

Formålet med forsøksordningen er først og fremst å få kunnskap om behovet for relevante odontologiske tjenester hos sykehuspasienter og hvilke pasientgrupper som har slike behov.

Bakgrunnen for oppdraget er en rapport fra Helsedirektoratet (15. oktober 2011) som beskriver en forsøksordning med orale helsetjenester organisert i tverrfaglig miljø i sykehus.

Her fremgår at orale helsetjenester i sykehus skal ikke være et ”service-tilbud”, men fungere som avdeling/seksjon på lik linje med andre avdelinger i sykehuset. Helsedirektoratet mener at også ”Avdeling/seksjon for orale helsetjenester”, skal fungere som en henvisningsinstans for både primærhelsetjenesten (inkludert tannhelsetjenesten) og spesialisthelsetjenesten, hvor pasienter med behov for tverrfaglig og komplisert utredning og/eller behandling tas hånd om.

Det er behov for å skaffe data før det kan vurderes endelig hvordan tilbudet skal dimensjoneres. Det er allerede avdekket at kunnskap om behovene for orale helsetjenester i sykehus er mangelfull. Dermed vil området være et høyaktuelt forsknings- og utredningstema. Det skisseres at forsøksordningen skal gå over fem år (2012-2017), men at det kan tenkes at ordningen kan utvides til andre sykehus i forsøksperioden.


Relaterte saker


Del artikkelen

Kommentarer

  • Orale helsetjenester på sykehus

    Kjempebra tiltak! Det er på høy tide at denne tjenesten blir implementert ved norske sykehus.

    2012-03-27 11:36:59
    [Svar]  Link