Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nytt journalsystem for den offentlige tannhelsetjenesten

| Oppdatert 24. mars 2017
IT-system,tannhelse,tannhelsetjenesten

IT-system,tannhelse,tannhelsetjenesten

Tannhelsetjenestene i Østfold, Akershus, Vest-Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud fylkeskommune har samarbeidet om anskaffelsen av nytt IT system i prosjektet «eTann».

Denne artikkelen er over 7 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nextsys AS er valgt som leverandør. Det er lagt opp til en samarbeidsform som sikrer tannhelsetjenesten styring over all videreutvikling av programmet. Ytterligere tolv fylkeskommuner har opsjon på å kunne benytte avtalen. Dette skriver fylkeskommunene Østfold og Vestfold på sine nettsider.

Den nye elektroniske pasientjournalen skal være brukervennlig og effektiv for pasientbehandlingen. Pasientsikkerhet og pasientrettigheter vil bli godt ivaretatt i det nye systemet. Det samme gjelder Tannhelsetjenestens forpliktelser i forhold til Samhandlingsreformen, folkehelsearbeid og statistikk.

- Innen offentlig tannhelsetjeneste har det tidligere vært én leverandør av IT-løsninger. Valget av Nextsys bidrar til økt konkurranse i markedet og er med på å fremme norsk innovasjon der også fri programvare tas i bruk, sier Kirsten Nerheim Ahlsen, direktør for tannhelsetjenesten i Akershus og leder av styringsgruppen for prosjektet.

- Det nye systemet vil innebære en vesentlig kvalitetsutvikling. Vi skal innfri nye krav, og levere tannhelsedata til de enkelte kommunene. Vi kan nå trekke ut data i langt større grad enn før, sier Geir Fjerdingen, fra tannhelsetjenesten i Vestfold som er prosjektleder for anskaffelse av det nye EPJ-systemet.

- Tannhelsedata med god kvalitet handler også om pasientsikkerhet og pasientrettigheter. Dette vil nå bli godt ivaretatt, og det vil bli mer oversiktlig for pasientene når det gjelder blant annet pasientrettigheter. Løsningen er fremtidsrettet og systemet er også anvendbart for privat sektor, sier Geir Fjerdingen.

Om ett år starter Vestfold og Akershus med det nye systemet, og deretter vil de andre fylkene ta i bruk systemet.  


Relaterte saker


Del artikkelen

Kommentarer