Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Snusprosjektet på Årskursus 2017

Under Årskursus 2017 vil TkØs forskningsleder Vibeke Ansteinsson presentere forskningsprosjektet om orale effekter hos ungdom som snuser.

Denne artikkelen er over 6 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra 27. - 29. april arrangeres Årskursus i regi av den danske Tandlægeforeningen i København. Årskursus er årlig og er det største etterutdannelsesarrangementet for danske tannleger. Torsdag 27. april  holder Ansteinsson foredraget «Effekter i munnhulen ved bruk av snus». 

Ansteinsson er prosjektleder for forskningsprosjekt «Sammenhengen mellom snusbruk og opptrukket tannkjøtt og misfarging av tenner og fyllinger blant 18-20 åringer». Prosjektet undersøker om det er en sammenheng mellom snusbruk og uønskede orale manifestasjoner, med spesielt fokus på tilstedeværelse av gingivale retraksjoner og misfarging av tenner og fyllinger blant 18-20 åringer.

Studien omfatter bla. spørreundersøkelse om snusbruk og en klinisk undersøkelse gjennomført ved tannhelsetjenesten i Hedmark, Oppland og Østfold fylkeskommune i tillegg til Oslo kommune.

Samarbeidspartnere i prosjektet er Nasjonalt folkehelseinstitutt (FHI) og Nordisk Institutt for odontologiske materialer (NIOM).

Mer om  prosjektet "Orale effekter hos ungdom som snuser"

Mer om Årskursus 2017

Del artikkelen