Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Om CORAL

| Oppdatert 05. januar 2021
CORAL_powerpoint_lato_V2_ny logo_680x270

Norges forskningsråd har tildelt midler til prosjektet "Connecting ORAL health- and home care service for patients receiving home care in Norway". Det er et samarbeidsprosjekt mellom forskere, den offentlige tannhelsetjenesten, kommunehelsetjenesten og brukere. CORAL ledes av Tannhelsetjenestens kompetansesenter Øst (TkØ) og Avdeling for sykepleievitenskap, Universitetet i Oslo (UiO). Det er et prosjekt som vi skaper sammen!
 

Denne artikkelen er over 3 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I CORAL er hovedmålet å utvikle mer tilgjengelige tannhelsetjenester tilpasset eldre som er avhengige av hjelp fra hjemmetjenester i kommunen.
 

God tannhelse betyr mye for vår generelle helse og livskvalitet. Konsekvenser av dårlig eller redusert munnhelse kan føre til alvorlige infeksjoner, store smerter og dårlig ernæring. Hjemmeboende eldre trenger samordnede og koordinerte helsetjenester, hvor gode tannhelsetjenester spiller en viktig rolle.

CORAL vil bidra til

•          bedre kvalitet i tannhelsetilbudet for eldre brukere av kommunale hjemmetjenester

•          styrke samhandlingen mellom hjemmetjenester i kommunen og den fylkeskommunale tannhelsetjenesten

•          økt kompetanse hos hjemmetjenestens helsepersonell om munnhelsens betydning for total helse hos den eldre populasjonen.

 

Brukermedvirkning i CORAL

For å kunne lykkes med å finne beste løsninger i CORAL, har ledergruppen i prosjektet valgt å prioritere brukermedvirkning høyt. Løsningene/verktøyene i prosjektet vil utvikles ved hjelp av forskningsbaserte metoder sammen med brukerne. Forskerne og brukerne er medlemmer av 4 ulike grupper i CORAL:

1. Forskergruppe med nasjonale og internasjonale forskere med kompetanse på helsetjenesteforskning, integrerte pasientforløp, geriatri og gerodontologi for å nevne noen.

2. Helsetjenestegruppe med representanter fra kommunale hjemmetjenester, utviklingssentre for sykehjem og hjemmetjenester og fra den offentlige tannhelsetjenesten. 

3. Brukergruppe med representanter fra brukere av hjemmetjenester, lokale eldreråd og pensjonistforeninger.

4. Rådgivende gruppe med medlemmer fra Senter for omsorgsforskning Sør, Pensjonistforbundet og Folktandvården Skåne, Sverige.

Det er planlagt flere samlinger i prosjektet hvor de ulike gruppene vil møtes og sammen bidra til utviklingen av CORAL. Første felles møte vil være vårt åpningsarrangement i januar hvor alle deltakere vil få mer informasjon om CORAL og blir bedre kjent med hverandre.

 

Kommende arrangementer

Prosjektåpning den 28. januar 2021, hold av dato!

Vi ønsker dere velkommen til vårt åpningsarrangement (en heldags samling) torsdag, den 28. januar 2021. Vi håper at situasjonen tillater å møtes på et konferansehotell, men vi vil følge myndighetens råd nøye og planlegge et digitalt arrangement som et alternativ. Eventuelle reiseutgifter dekkes av prosjektet.

Vi skal holde dere oppdatert om situasjonen. Program, påmeldingsskjema og ytterligere informasjon om samlingen den 28. januar kommer i vårt neste CORAL-nyhetsbrev, men husk å holde av datoen!

 

CORAL-team

Vi gleder oss til å se dere i januar!


            

Ragnhild Hellesø                         Vibeke Ansteinsson               Ewa Hovden                         Silje Havrevold Henni                  Milka Korzeniewska
Prosjektleder & professor            forsker, TkØ                          forsker, TkØ                          forsker, UiO                                  forskningskoordinator, TkØ

UiO

 

 For mer informasjon om CORAL, se gjerne nettsiden vår.

 

Del artikkelen