Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Tannbehandlingsangst og tilrettelagt tannbehandling

Filmer

Publisert | Oppdatert 09. mars 2023

Prosjektet "Tenner, skam og angst" har utviklet over 40 filmer om tannbehandlingsangst rettet mot pasienter og mot tannhelsepersonell. Filmene er tilgjengelig på tooinfo.no

Om prosjektet og filmproduksjonen

Prosjektet "Tenner, skam og angst" har laget informasjonsfilmer rettet mot de som sliter med tannbehandlingsangst i tillegg til å lage instruksjonsvideoer for tannhelsepersonell.

Målet med filmene er å gjøre det enklere for den som har tannlegeskrekk til å oppsøke tannlege eller tannpleier og ivareta god oral helse. Instruksjonsvideoene for tannhelsepersonell skal på sin side bidra til at tannleger, tannpleiere og tannhelsesekretærer blir enda tryggere i å tilby og gi traumesensitiv tannbehandling til sine pasienter.

Til sammen dreier det seg om 42 filmer, og alle er tilgjengelig på www.tooinfo.no. Filmene kan være nyttig verktøy for eksempel ved kurs- og undervisningsvirksomhet for tannhelsepersonell eller ved pasientbehandling.

"Tenner, skam og angst" er finansiert av Stiftelsen Dam gjennom Rådet for psykisk helse.

Prosjekteier er Kompetansesenteret Tannhelse Midt (TkMidt), og prosjektets hovedsamarbeidspartner er Tannhelsetjenestens kompetansesenter Øst (TkØ).

Mer om prosjektet "Tenner, skam og angst"

Tilbakemelding fra brukere

«Så jeg er ikke alene!? Har man laget film så kan jeg ikke være alene om å ha det akkurat sånn som hun på filmen. Kjente meg veldig igjen!"
Pasient

"Filmen ble introduksjon til videre arbeid med den kunnskapen om hva det egentlig handler om. Pasienten trengte den bekreftelsen hen fikk fra filmen".
TOO-behandler, psykolog

"Vi har nå brukt to av filmene i forbindelse med kurs - og mottatt god respons på dette. Filmene egner seg godt til kurs for tannhelsepersonell"
Kursholder, tannlege