Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

TkØ på Oral helse KAG-dag i Trondheim

| Oppdatert 05. desember 2022
Foto: Rasa Skudutyte-Rysstad

Foto: Rasa Skudutyte-Rysstad

TkØ ved Rasa Skudutyte-Rysstad, seniorforsker, og Siri Christine Rødseth, ph.d.-stipendiat, deltok i forrige uke på Oral helse KAG-dagen og på ph.d.-seminar ved TkMidt. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klinisk akademisk gruppe (KAG) for oral helse arrangerte seminar med et tverrfaglig program hvor Siri holdt innlegget «Karies - status og trender i Trøndelag». Andre temaer på programmet var odontologiske perspektiver på fedme og fedmekirurgi, brukeretterlevelse, T-TBIT: Tjenesteinnovasjon for trygge barn i tannbehandling, periodontitt og systemisk sykdom, og behandling av pasienter med ­atypiske ansiktssmerter. En tidligere TOO pasient delte også sine erfaringer fra behandlingen ved TkMidt.

Hva er KAG? Fagmiljøene ved St. Olavs hospital, NTNU, Kompetansesenteret Tannhelse Midt og Den offentlige tannhelsetjenesten i Trøndelag har gått sammen om å etablere KAG for oral helse. Formålet er å tilby gode betingelser for forskning og fagutvikling med en felles tverrfaglig tilnærming til oral helse. 

TkMidt arrangerte også ph.d.-seminar for stipendiater som arbeider med oral helse og HUNT4. I tillegg til at stipendiatene presenterte sine prosjekter, orienterte Håvard Skjellegrind, førsteamanuensis NTNU om HUNT4 og HUNT5. Kristian Onarheim, ass. fagdirektør Helse Midt-Norge RHF, deltar i Tannhelseutvalget og informerte om utvalgets mandat og arbeid.

Oppsummering av KAG-samling (ekstern side)

Tekst: Siri Christine Rødseth, ph.d.-stipendiat TkØ

Del artikkelen