Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Vel overstått workshop om praksisnær forskning

| Oppdatert 21. januar 2019
Forskningsseminar2019_500x375

I forrige uke arrangerte TkØs forskningsavdeling workshop om involvering av tannhelsetjenesten i praksisnær forskning.

Denne artikkelen er over 5 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Her var det representanter fra både tjenesten og ledelsen i TkØs region; Hedmark, Oppland og Østfold. I tillegg deltok det representanter fra Buskerud og Akershus, som blir en del av Viken fylkeskommune sammen med Østfold. Fra Buskerud stilte fylkestannlegen, overtannlege og overtannpleier, og fra Akershus deltok en overtannlege.

Forsker Miriam Hartveit fra Helse Fonna HF holdt innlegget «Erfaringer fra praksisnær forskning», hvor hun blant annet snakket om betydningen av tidlig involvering fra de kliniske enhetene for å kunne skape de gode og relevante prosjektene. Forsamlingen diskuterte hva som skal til for å lykkes med større deltakelse i forskningen ved den enkelte enhet, og hva som er nytteverdien av en slik deltakelse.

- Vårt mandat viser at vi skal ha en tett dialog med tjenesten om praksisnær forskning. Det gjør vi på flere måter. Nå ønsket vi erfaringsutveksling med tjenesten og ledelsen i tillegg til å diskutere nytteverdien av praksisnær forskning for aktørene, forteller TkØs forskningsleder Vibeke Ansteinsson, som satte stor pris på engasjerte deltakere. Hun understreker at dette arbeidet skal videreføres. – At lederne kunne delta i dag er viktig, ikke bare for å få innspill og diskusjon, men også med hensyn til forankringen i regionens ledergrupper av det videre arbeidet, avslutter Vibeke.  

Del artikkelen