Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

TkØ på Sterilforsyningskonferansen 2024

| Oppdatert 24. april 2024

Onsdag 17. april deltok TkØ på Sterilforsyningsdagene 2024, hvor Eirin Skofterud holdt innlegget «Smittefritt på tannklinikk - Forbedringsarbeid ved TkØ Tannhelsetjenestens kompetansesenter Øst». 

TkØs erfaring med forbedringsarbeid med dekontaminering

I år var det rekordmange påmeldte på konferansen og derfor ekstra hyggelig å bli invitert for å dele TkØs erfaring med forbedringsarbeid.

TkØ har siden 2018 jobbet med forbedring av rutiner på sterilen sammen med Nasjonal kompetansetjeneste for dekontaminering (NKKD).

- Vi ble invitert til Sterilforsyningsdagene for å dele våre erfaringer med arbeid med å forbedre og kvalitetssikre rutinene på sterilen og på behandlingsrom. Vi har gjennom hele prosessen involvert ansatte og det blir blant annet holdt jevnlige arbeidsmøter hvor dekontaminering er tema, forteller Skofterud. Hun legger til at selv om den største delen av forbedringsarbeidet er gjort, har klinikken hele tiden søkelys på rutinene.

TkØ var tidsmessig heldig med forbedringsarbeidet og var godt rustet da pandemien kom til Norge. – Våre klinikkansatte følte seg trygge i håndteringen av smittevern og dekontaminering, sier Skofterud.

Kurs om dekontaminering

Under pandemien arrangerte TkØ også flere digitale kurs om dekontaminering, hvor NKKD var kursholdere. – Vi tror at flere i tannhelsetjenesten føler seg usikre på om deres rutiner er gode og oppfordrer dem til å ta kurs eller kontakte NKKD for å få bistand til å kvalitetssikre rutine, avslutter Skofterud.I etterkant av forbedringsarbeidet, lagde TkØ e-læringskurset «Kontroll av maskinelt utstyr» for tannhelsepersonell i samarbeid med NKKD. E-læringskurset er tilgjengelig på tkost.no.

Del artikkelen