Målet med angstbehandlingen

Målet med behandlingen hos Tverrfaglig behandlerteam TOO er å trene deg opp til å mestre tannbehandlingssituasjonen. Da vil du senere kunne fortsette tannbehandling hos en vanlig tannlege.

Henvisning?

Din tannlege, lege, psykolog eller annet helsepersonell kan henvise deg til TOO-teamet. Du kan også kontakte TOO-teamene på eget initiativ.
 

Om TOO-tilbudet

Etter første kontakt vil du bli satt på venteliste for vurdering hos psykolog hos Tverrfaglig behandlerteam TOO. Psykologen vil kartlegge hva du synes er vanskelig med tannbehandling, vurdere om du går inn under TOO-tilbudet og deretter om dette behandlingstilbudet egner seg for deg. Dessverre er ventelisten ca. 18-20 måneder (april, 2021).

Gjennom TOO-tilbudet vil du få samtaler med psykolog og tilvenning til tannbehandling av tannlege og/eller tannpleier og tannhelsesekretær med spesialkompetanse. Behandlingsmetoden som brukes er hovedsakelig eksponeringstrening og blir utført i samarbeid med psykolog. Terapiformen går ut på at du sammen med teamet øver på situasjoner du er redd for. Det krever at du er motivert og at du deltar aktivt både under og mellom behandlingene.

 
Mer informasjon om behandlingsforløpet finner du på Helsedirektoratets nettside og på nettsiden TOOinfo. På sistnevnte finner du også informasjon om andre TOO-team i landet.

Kontaktinformasjon for TkØs TOO-tilbud

TkØs Tverrfaglig behandlerteam TOO tar imot pasienter alle dager.

E-post: klinikk.tko@viken.no 
Av personvern- og sikkerhetsmessige årsaker skal personsensitiv informasjon ikke sendes pr. e-post.

Telefon: 23 69 39 00 (sentralbord). Sentralbordet er åpent alle hverdager fra kl. 08.30-11.30 og 12.00-15.00.

TkØ er lokalisert på Majorstuen, Oslo. Besøks- og postadresse: Sørkedalsveien 10A, 0369 Oslo. Se veibeskrivelse.

 

Animasjon: Yizhak Itzchak Opphavsrett: TkØ