Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Spesialistkandidat i kjeveortopedi - TAKO-senteret & TkØ

| Oppdatert 03. april 2023
Bilde av kvinne med kikkert

Bilde: Shutterstock

TAKO-senteret og Tannhelsetjenestens kompetansesenter Øst (TkØ) har et felles ledig engasjement for 3 år for spesialistkandidat innen kjeveortopedi i perioden 2024-2026. Kandidaten vil tilsettes 50 % på TAKO-senteret og 50 % på TkØ.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Både TAKO-senteret og TKØ har i dag et tverrfaglig spesialisttilbud med alle odontologiske spesialiteter til stede for behandling av henviste pasienter med spesielle behov/problemstillinger. Begge organisasjonene trenger å øke kompetansen innenfor kjeveortopedi i årene fremover. Dette ønskes å gjøres gjennom å etablere en tre-årig utdanningsstilling for spesialistkandidat i kjeveortopedi. TAKO-senteret og TkØ ønsker å styrke samarbeidet om pasienter og fagutvikling og anser det hensiktsmessig å dele ansvaret for en felles utdanningsstilling. 
 
Det ligger innenfor TkØs mandat å bidra til utdanning av tannlegespesialister. I fremtiden vil det være behov for denne kompetansen ved TAKO-senteret og TkØ, både til tverrfaglig behandling av bl.a. henviste pasienter, samt til veiledning og kompetanseheving for tannhelsetjenesten regionalt og nasjonalt.

 

Gå til utlysningen Spesialistkandidat i kjeveortopedi - TkØ & TAKO-senteret (viken.no)
Frist: 17. april. 

 

LDH   TkØs logo

 

TAKO-senteret
TAKO senteret, ved Lovisenberg Diakonale sykehus er en del av Nasjonal kompetansetjeneste for sjeldne diagnoser, og har et nasjonalt ansvar for å bygge og spre kompetanse om oral helse ved sjeldne diagnoser. Vi har også en sykehustannklinikk som behandler pasienter med ulike medisinske og psykiske problemstillinger. TAKO-senteret har en tverrfaglig tilnærming til oral helse og har både tannhelsepersonell, logopeder og fysioterapeut i teamet.
Se nettsiden til TAKO-senteret. 

 

Tannhelsetjenestens kompetansesenter Øst (TkØ)
Tannhelsetjenestens kompetansesenter Øst (TkØ) er et regionalt odontologisk kompetansesenter. Det er et samarbeid mellom fylkeskommunene Viken og Innlandet og har i dag i overkant av 60 ansatte. TkØ tilbyr tverrfaglige spesialisttannhelsetjenester, arbeider med praksisnær forskning og kompetanse- og kvalitetsutvikling i tannhelsetjenesten.
Se nettsiden til TkØ. 


Relaterte saker


Del artikkelen