Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Retningslinjer for antibiotikabruk på nett

Helsedirektoratet har utviklet en nettutgave av Retningslinjer for antibiotikabruk i primærhelsetjenesten. Tannleger oppfordres spesielt til å ta retningslinjene i bruk. Målgrupper for retningslinjene er allmennpraktiserende leger og andre leger som arbeider i primærhelsetjenesten samt tannleger.

Denne artikkelen er over 10 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Du finner nettutgaven av retningslinjene her

Formålet med de nasjonale faglige retningslinjene er å gi råd om god antibiotikabehandling av infeksjoner samt holde totalforbruket av antibiotika i Norge nede.

Videre er det ønskelig med høyest mulig andel bruk av smalspektrede antibiotika. Dette vil bidra til å opprettholde den relativt gunstige situasjonen i Norge med hensyn til antibiotikaresistens.

Nasjonale faglige retningslinjer er ikke direkte rettslig bindende, men bør være styrende for de valg som skal tas. Ved å følge oppdaterte nasjonale faglige retningslinjer vil fagpersonell bidra til å oppfylle kravet om faglig forsvarlighet. Hvis man velger en annen løsning som i vesentlig grad avviker fra anbefalingene, må dette dokumentes med faglig begrunnelse.

Del artikkelen