Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nytt forskningsprosjekt om behandlingsvalg ved karies og mineraliseringsforstyrrelse hos barn

| Oppdatert 12. mai 2023
Instrumenter til tannbehandling

Illustrasjon: Shutterstock

TkØ er i gang med nytt forskningsprosjekt om behandlingsvalg ved karies og mineraliseringsforstyrrelse hos barn.

- Målet med prosjektet er å kartlegge hvilke behandlingsmetoder og materialer som benyttes av tannleger når de behandler karies og mineraliseringsforstyrrelser hos barn og unge, forteller prosjektleder og forsker ved TkØ, Marte-Mari Uhlen.

I dag finnes det flere aktuelle behandlingsalternativer, teknikker og materialer å velge mellom ved restaurering av tenner med manglende eller skadet tannsubstans. Hvilken behandling tannlegen velger å bruke, er avhengig av ulike faktorer både til pasienten, tannen og materialet, forklarer Marte-Mari. Bakgrunnen for prosjektet er at det per i dag finnes lite informasjon om hvilke behandlingsmetoder og materialer tannleger i Norge velger for å behandle karies og mineraliseringsforstyrrelser hos barn og unge, påpeker hun.

Det er sendt ut et elektronisk spørreskjema om de aktuelle kliniske problemstillingene til offentlige ansatte tannleger i alle fylkeskommunene, og forskningsprosjektet er godt i gang med datainnsamlingen.  - Vi håper at forskningsprosjektet kan gi oss mer informasjon om aktuelle behandlingsvalg og kunnskaper om disse i tillegg til om det er behov for mer informasjon og opplæring, avslutter Marte-Mari.

Forskningsprosjektet Tannlegers behandlingsvalg ved karies og mineraliseringsforstyrrelse hos barn.

Del artikkelen