Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nytt e-kurs om smittevern

| Oppdatert 12. mai 2023
smittespredning_400x204

TkØ har i høst revidert e-læringskurset «Smittefritt på tannklinikk».
Mysen tannklinikk har testet det, og i 2021 vil kurset være tilgjengelig for klinikker.   

- Nå er jo temaet smittevern naturlig nok ekstra viktig. I tillegg er digitale kurs gunstig for målgruppen i disse tider, sier rådgiver Merete Berg-Berthinussen.
Sammen med Vibeke Almaas har de revidert kursets struktur, innhold og organisering.

Berg-Berthinussen sier at en viktig forskjell fra det opprinnelige kurset er at det nå utformet som et gruppekurs og ikke et individuelt kurs. Det er et prosessbasert kurs, som er delt inn i fire moduler; smittespredning, basale smittevernrutiner, dekontaminering og forberedelser til kirurgi og endodonti. Hver modul varer fra 2,5-3 timer og går over fire økter. Modulene inneholder teori presentert på ulike måter, for eksempel gjennom film og foredrag. I tillegg er det lagt opp til varierte arbeidsmetoder der kursdeltakerne selv må jobbe med fagstoffet gjennom blant annet gruppeoppgaver og konkret ferdighetstrening. Selve gjennomføringen av modulene styres av klinikkleder med bistand fra TkØ via Teams.

Pilotklinikk

Mysen tannklinikk har vært pilotklinikk og testet kurset.  – Resultatet av testingen har gitt oss viktig informasjon for hvordan dette fungerer.
Siden kurset nå har nye rammer har det vært ekstra viktig å undersøke hvordan konseptet og organiseringen virker, sier Berg-Berthinussen.

Kurset vil bli tilgjengelig i løpet av januar/februar 2021.

Del artikkelen