Fagdag for Lena og Raufoss tannklinikk

Tannleger, tannhelsesekretærer og tannpleiere fra tannklinikkene Lena og Raufoss hadde fagdag hos TkØ. Dagen startet med foredraget «Oppfølging av pasienter med tannimplantater» med spesialist i periodonti, Maziar Shabestari. Deretter fikk de 16 deltakerne en oppdatering av fissurforseglingsprosjektet ved forsker Rasa Skudutyte-Rysstad. Forskningsprosjektet gjennomfører en klinisk intervensjonsstudie som inkluderer flere klinikker i regionen, blant annet i Oppland fylkeskommune.

Foredraget “Motiverende samtale” ved tannlege fra TkØs tverrfaglige TOO-team, Jorun Torper, var siste innlegg før klinikksjef Jon Sudbø orienterte om TkØ og TkØs funksjoner. Besøket ble avsluttet med en omvisning i lokalet.  – Vi er strålende fornøyd med dagen, sier Celine Visted, overtannlege ved Lena tannklinikk. Hun hadde selv gitt innspill til temaer for dagen, og var derfor ekstra fornøyd med at dette falt i smak hos deltakerne.

Hospitering i protetikk & TOO-behandling

Tannlege Marte Marit Sveinhaug fra Fredrikstad tannklinikk hospiterte hos TkØs nye protetiker, Anders Kamfjord.  – Jeg fikk sett en del behandlingsplanlegging hos Anders. Det var veldig matnyttig og nettopp det jeg var ute etter, forteller Marte Marit, som gjerne kommer tilbake for å hospitere under behandling.  – Jeg håper jeg får sjanse til å se det videre behandlingsløpet for en av pasientene som var innom i dag, det hadde vært veldig lærerikt.  

TkØs tverrfaglige TOO-team hadde også hospitering i forrige uke. Tannlege Nohad Mousa og tannhelsesekretær Bjørg Helen Talberg fra Halden tannklinikk tilbrakte en dag hos teamet. De er tannbehandlerteam i TOO, og hos TkØ fikk de innføring i hvordan tverrfaglig TOO-team arbeider.  – Dette var lærerikt og hyggelig, og vi kommer gjerne tilbake igjen for å lære mer, sier Nohad.