Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Faglunsj om partikler frigitt fra fyllingsmaterialer og nivåer av partikler i lufta på tannklinikker

| Oppdatert 14. februar 2023
Gjesteforedrag ved Shan Zienolddiny, STAMI

Tirsdag var det gjesteforelesning hos TkØ ved Shan Zienolddiny, gruppeleder og ledende seniorforsker ved Statens Arbeidsmiljøinstitutt (STAMI). 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha først introdusert STAMIs rolle og virke, ga Shan Zienolddiny en kort innføring i toksikologi før han presenterte STAMIs forskningsprosjekt "Karakterisering av partikler frigitt fra fyllingsmaterialer og nivåer av partikler i luft på tannlegekontorer". TkØ deltar i prosjektet ved Vibeke Ansteinsson, forskningsleder ved TkØ.  

Bakgrunnen for prosjektet er at tannhelsepersonell blir eksponert for ulike komponenter fra hvite tannfyllingsmaterialer i tannklinikken. Hvite fyllingsmaterialer består av uorganiske partikler av ulike størrelse, fra nano- til mikrostørrelse og en matriks bestående av ulike typer methacrylater. Prosjektet undersøker nivåer, sammensetning og størrelse av partikler i arbeidsatmosfæren på tannklinikken.

Mer om prosjektet "Karakterisering av partikler frigitt fra fyllingsmaterialer og nivåer av partikler i luft på tannlegekontorer

Del artikkelen