Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

E-læringskurset «Snusforebyggende arbeid» er lansert

Snus

Bilde: Shutterstock

Nå kan tannhelsepersonell ta e-læringskurset «Snusforebyggende arbeid». Kurset er basert på TkØs forskningsprosjekt «Orale effekter av snusbruk blant unge».

Denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Målet med kurset er å styrke tannhelsepersonells kompetanse i det snusforebyggende arbeidet og sette mer fokus på snusforebygging blant ungdom. Kurset gir blant annet en innføring i minimal intervensjon i tillegg til informasjon om snusrelaterte endringer i munnhulen.  –Vi vil at det å spørre pasienten om snusbruk skal være en naturlig del av arbeidsdagen til tannpleiere og tannleger, og vise hvordan minimal intervensjon kan benyttes som et verktøy til dette, sier forskningskoordinator og tannpleier Ingrid Klepaker.

Felles kurs for klinikker

E-læringskurset er organisert som et gruppekurs, hvor klinikken selv arrangerer og gjennomfører kurset etter veiledning fra TkØ. Kurset har to moduler og tar til sammen ca. 2 timer å gjennomføre.

Første kursdel tar for seg orale effekter og generelle helseeffekter av snusbruk, mens den andre delen omfatter kommunikasjon og forebygging. Innholdet i modulene er bygd opp rundt filmer av relevante pasientkonsultasjoner med tilhørende oppgaver og aktiviteter.

E-læringskurset er testet på klinikker i Innlandet, Viken og Oslo kommune.

 

Gå til e-læringskurset Snusforebyggende arbeid

Mer om forskningsprosjektet Orale effekter av snusbruk blant unge

Del artikkelen