Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Få veiledning av TkØ ved pasientbehandling

| Oppdatert 30. oktober 2018
Tannlege med spørsmål _illustrasjon

Lurer du på om du skal henvise? Eller ønsker du å diskutere et pasientkasus? En viktig oppgave for TkØs spesialister er veiledning av tannhelsepersonell.  

Denne artikkelen er over 5 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TkØs spesialisttannklinikk er henvisningsinstans. Men i tillegg til pasientbehandling har alle spesialistene en rådgivende rolle overfor tannhelsetjenesten i regionen. Det skjer gjennom kursvirksomhet, seminarer, foredrag og hospitering, i tillegg til veiledning av tannhelsepersonell ved pasientbehandling.
 

Veiledning på telefon og e-post 

Veiledningsfunksjonen innebærer at tannleger kan kontakte spesialisttannklinikken for hjelp ved pasientbehandling innen alle TkØs spesialistområder.  - Det kan for eksempel være diskusjon om et komplisert kasus, eller du trenger bistand for å planlegge et pasientforløp eller du har spørsmål rundt henvisninger, forklarer TkØs klinikksjef Jon Sudbø, og viser til at mange tannleger ofte jobber i små miljøer og ikke har lett tilgang til et fagmiljø for kasusdiskusjon. I slike tilfeller kan det derfor være svært nyttig å bruke TkØs kostnadsfrie veiledningstjeneste. Tannleger kan da kontakte spesialistene på telefon eller ved å sende en e-post med det aktuelle spørsmålet de måtte ha. I noen tilfeller kan veiledningstjenesten også være et alternativ til henvisning. - Ved diskusjon om en pasientkasus vil spesialisten fort få et inntrykk om pasienten bør henvises eller om tannlegen kun trenger veiledning for å gå videre med behandlingen av pasienten, påpeker Jon.

Stadig flere brukere denne tjenesten og i september var det ca. 50 henvendelser per spesialist. Jon er godt fornøyd med antallet så langt, men tror dette vil øke enda mer etter hvert som flere tannleger ser nytteverdien av den.  – Dette er én av flere måter å styrke kompetansen blant tannhelsepersonell på og er en viktig oppgave for TkØ, avslutter Jon, før han oppfordrer tannleger til å benytte seg av dette lavterskel-tilbudet.

Veiledning hos TkØ

Del artikkelen