Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Prosjekt om dentale komposittmaterialer

| Oppdatert 19. desember 2016
Illustrasjonsfoto: Colorbox/Kunnskapssenteret

Illustrasjonsfoto: Colorbox/Kunnskapssenteret

Amalgam er for lengst byttet ut med dentale komposittmaterialer for å behandle karies. Men hva innebærer bruken av materialet for helsa til pasient og tannhelsepersonell? Og hvor holdbart er materialet? Det skal Kunnskapssenteret se nærmere på.  

Denne artikkelen er over 7 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Plast som behandlingsmateriale er ikke noe nytt, men fremdeles vet man lite om materialets påvirkning på helsa. Nylig fikk Kunnskapssenteret i oppdrag fra Helsedirektoratet om å undersøke hva publisert forskning sier om trygghet og holdbarhet ved bruk av tannkomposittmaterialer.

Målet er å utarbeide en systematisk oversikt over effekt på helserisiko for pasienter og behandlere ved bruk av dentale komposittmaterialer. Prosjektet skal også vurdere holdbarheten av slike materialer. En slik oppsummering er, ifølge Helsedirektoratet, etterspurt i fagmiljøet, og resultatene fra prosjektet kan medføre endringer i nasjonale anbefalinger.

Prosjektet ledes av forsker Vegard Strøm og skal være ferdig første halvår 2015. Mer om prosjektet finner du hos Kunnskapssenteret.

 

Del artikkelen