Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Pasienter søkes til prosjekt om effekt av utskiftning av amalgamfyllinger

amalgamfyllinger

Helsedirektoratet søker på sine nettsider etter pasienter til et prosjekt om effekt av utskifting av amalgamfyllinger. Det søkes etter pasienter som har langvarige helseplager som de selv mener har sammenheng med sine amalgamfyllinger. Pasientene kan få delta i et prosjekt med utprøvende behandling der de får økonomisk støtte til utskiftning av sine amalgamfyllinger.

Denne artikkelen er over 10 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Målet med prosjektet er å få mer kunnskap om eventuelle forandringer av helseplager etter utskiftning av amalgamfyllinger, forteller Jon-Torgeir Lunke, avdelingsdirektør for allmennhelsetjenester i Helsedirektoratet.

Før de søker om å få være med i prosjektet, må alle deltakere utredes for sine helseplager av sin fastlege og tannlege. Deretter får deltakerne oppfølging det første og femte året etter etter utskiftning.

Oppfølging innebærer blodprøvetaking, utfylling av spørreskjema, kontroll hos tannlege og lege etter avsluttet behandling, sier Lunke.

Prosjektet koordineres av Bivirkningsgruppa ved ved Uni Helse i Bergen.

Tannhelsepersonell som vil vite mer om prosjektet, og hva som må til for at pasienter skal kunne bli inkludert i studien, kan finne opplysninger på deres nettsider

Del artikkelen