Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Oppdatert 12.3.2020: Kurset er utsatt

Kurs: Smittevern og dekontaminering av medisinsk utstyr i dental praksis (for ledere)

| Oppdatert 30. oktober 2020

Kurset er fullbooket.

I samarbeid med Nasjonal kompetansetjeneste for dekontaminering, avdeling for smittevern ved Oslo universitetssykehus arrangerer TkØ kurs i temaet:

Smittevern og dekontaminering av medisinsk utstyr i dental praksis

Smittestoffers motstandskraft og resistensutvikling i tillegg til kompleksiteten på medisinsk gjenbruksutstyr krever i økende grad mer kunnskap for å unngå smittespredning.

For å redusere smitterisiko er riktige smitteverntiltak og korrekt dekontaminering (rengjøring, desinfeksjon og sterilisering) av dentale instrumenter og medisinsk gjenbruksutstyr grunnleggende. Dette krever kunnskap om både smittevern og dekontaminering. Det krever også kunnskap om maskiner og utstyr som brukes ved dekontaminering. Korrekt dekontaminering vil i tillegg optimalisere utstyrets funksjonalitet og levetid.

 

Denne artikkelen er over 3 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Om kurset

Kursholder: Nasjonal kompetansetjeneste for dekontaminering (NKD), avdeling for smittevern ved Oslo universitetssykehus HF og TkØ.

Målgruppe: Ledere i tannhelsetjenesten

 

Læringsmål

  • Gi ledere og ansatte med driftsansvar kunnskap om gode smittevernrutiner. I tillegg vil lederne få en forståelse av hva som ligger til grunn for å oppnå korrekt dekontaminering.

  • Kurset gir et godt utgangspunkt for å vurdere om smittevernrutiner og dekontamineringen av gjenbruksutstyr i egen klinikk er tilfredsstillende eller trenger forbedringer.

 

Praktisk informasjon

Dato: Torsdag 2. april 2020

Tidspunkt: 0930-1500. Lunsj vil bli servert.

Sted: TkØs lokaler, Sørkedalsveien 10A, 0369 Oslo

Kursavgift: 400 kr. pr. deltaker.

Antall timer NTFs etter.utd.: 4

Påmeldingsfrist: 12. mars 2019.

 

Del artikkelen