Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Hvordan behandler du en sedert pasient? Fagmøte ved Moss tannklinikk

Fagmøte sedasjon Moss tannklinikk

Fagmøte sedasjon Moss tannklinikk

Fredag 10. februar var det fagmøte om sedasjon ved Moss tannklinikk. Her deltok TkØs pedodontist Andreas Schmalfuss sammen med psykolog Lillian Larsen fra Østfold fylkeskommunes TOO-team i tillegg til tannleger, tannpleiere og tannhelsesekretærer fra klinikken.

Denne artikkelen er over 7 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Andreas J. Schmalfuss
Pedodontist Andreas J. Schmalfuss, TkØ. Foto: Terje Skåre

Schmalfuss gikk igjennom sedasjonsbehandling og så blant annet på hvordan orale sedativa virker, hvordan sederende legemidler påvirker pasienter og hvordan du behandler en sedert pasient. Tannhelsepersonellet fikk anledning til å utveksle sine erfaringer rundt temaet og ta opp praktiske problemstillinger. Det ble også diskutert hvordan man håndterer pasienten hvis vedkommende protesterer og hvordan man følger denne pasienten i etterkant. Etter møtet deltok Schmalfuss på en konsultasjon for å bistå og veilede.

- Slike praksisnære fagmøter er en gylden anledning til å komme i kontakt med henvisende klinikker, sier Schmalfuss og legger til at han anbefaler denne typer møter for fagutveksling og diskusjon av problemstillinger som tannhelsepersonell møter i hverdagen.

 

Moss tanklinikk_fagmøte

Del artikkelen