Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Hospiteringer og klinikkbesøk fra regionen

I forrige uke hadde vi flere besøk fra tjenesten i regionen vår. Blant annet var to klinikker fra Oppland fylkeskommune innom og så hadde vi to hospiteringer fra Østfold fylkeskommune.

Denne artikkelen er over 5 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fagdag for Lena og Raufoss tannklinikk

Tannleger, tannhelsesekretærer og tannpleiere fra tannklinikkene Lena og Raufoss hadde fagdag hos TkØ. Dagen startet med foredraget «Oppfølging av pasienter med tannimplantater» med spesialist i periodonti, Maziar Shabestari. Deretter fikk de 16 deltakerne en oppdatering av fissurforseglingsprosjektet ved forsker Rasa Skudutyte-Rysstad. Forskningsprosjektet gjennomfører en klinisk intervensjonsstudie som inkluderer flere klinikker i regionen, blant annet i Oppland fylkeskommune.

Foredraget “Motiverende samtale” ved tannlege fra TkØs tverrfaglige TOO-team, Jorun Torper, var siste innlegg før klinikksjef Jon Sudbø orienterte om TkØ og TkØs funksjoner. Besøket ble avsluttet med en omvisning i lokalet.  – Vi er strålende fornøyd med dagen, sier Celine Visted, overtannlege ved Lena tannklinikk. Hun hadde selv gitt innspill til temaer for dagen, og var derfor ekstra fornøyd med at dette falt i smak hos deltakerne.

Hospitering i protetikk & TOO-behandling

Tannlege Marte Marit Sveinhaug fra Fredrikstad tannklinikk hospiterte hos TkØs nye protetiker, Anders Kamfjord.  – Jeg fikk sett en del behandlingsplanlegging hos Anders. Det var veldig matnyttig og nettopp det jeg var ute etter, forteller Marte Marit, som gjerne kommer tilbake for å hospitere under behandling.  – Jeg håper jeg får sjanse til å se det videre behandlingsløpet for en av pasientene som var innom i dag, det hadde vært veldig lærerikt.  

TkØs tverrfaglige TOO-team hadde også hospitering i forrige uke. Tannlege Nohad Mousa og tannhelsesekretær Bjørg Helen Talberg fra Halden tannklinikk tilbrakte en dag hos teamet. De er tannbehandlerteam i TOO, og hos TkØ fikk de innføring i hvordan tverrfaglig TOO-team arbeider.  – Dette var lærerikt og hyggelig, og vi kommer gjerne tilbake igjen for å lære mer, sier Nohad.

 

                       

 

Del artikkelen