Foredrag og fjerning av visdomstann

En av dem var tannlege Cecilie Borg Heyerdahl, som hospiterte hos Geir Støre, spesialist i kjevekirurgi.

– For kort tid siden deltok jeg på kurset om munnhulekreft som Geir hadde i Skien, og da fikk jeg høre om muligheten for hospitering ved TkØ, forteller Cecilie, som driver egen praksis i Langesund. Hospiteringen startet med at hun sammen med Geir fjernet en ikke-frembrutt visdomstann. Senere observerte hun frilegging av en ikke-frembrutt hjørnetann hos Anne-Karine Røynesdal, spesialist i oral kirurgi og oral medisin.  – Tilfeldigvis var det også et internt foredrag med pedodontist Andreas Schmalfuss den dagen, så jeg fikk faglig påfyll på flere måter, sier Cecilie og legger til at hun gjerne kommer igjen.

Rotspissamputasjon og rotfylling på barn

Tannlege Karolina Gorska Pacyna fra Askim tannklinikk har også hospitert hos TkØ. Hun var med Anne-Karine for å observere en rotspissamputasjon og kjeveortopedisk kirurgi på en pasient som Karolina selv har henvist. Senere på dagen var hun med pedodontist Reidun Agnalt for å observere behandling i pedodontisk endodonti i tillegg til at hun fikk teori om emnet.  

- Hospiteringen var lærerikt og ga meg mye inspirasjon. Blant annet ble jeg vist ulike tekniker ved rotbehandling tillegg til at jeg lærte mye teori om pedodontisk endodonti av Reidun. Jeg har også fått prøve nye materialer og anledning til å se hvordan spesialistene jobber på TkØ, forteller Karolina, som er spesielt interessert i endodonti og håper på flere hospiteringer, gjerne med egne pasienter.

Opplæring hos TOO-tverrfaglig team

Også TkØs TOO-team har hatt besøk. Fredrikstad tannklinikk har etablert et TOO-team og teamets tannlege Jakob Alineder og tannhelsesekretær Kristin Strandlund hospiterte hos TkØs tverrfaglige team. Dette er kun for etablerte TOO-team.

 - Vi hadde en lærerik dag og fikk enda bedre innsikt i hvordan en TOO-behandling kan foregå. For oss er det svært nyttig å se hvordan TkØs team jobber, sier Kristin, og understreker at teamet i Fredrikstad er i oppstartsfasen. – Hospiteringen kommer i tillegg til obligatoriske kurs som vi gjennomfører før vi kan ta imot pasienter, forklarer Kristin, og viser til at de også kan bruke TkØs tverrfaglige TOO-team for veiledning.  – Å vite at vi har noen å utveksle erfaringer og diskutere pasientkasus med, er trygt og viktig i en slik type arbeid, hvor det ikke alltid er en fasit, legger hun til.

Her er kontaktinformasjon til TOO-teamet i Fredrikstad.
 

Interessert i hospitering hos TkØ? Ta kontakt med klinikksjef Jon Sudbø.